نیمه هادی ها، ماشین های دیجیتالی که تلفن های هوشمند و رایانه ها را راه اندازی می کنند و به کارکرد همه چیز از ماشین ها و زنگ درها گرفته تا منابع آب و برق و سیستم های نظامی کمک می کنند ،درهمه جا وجود دارند. آنها تراشهها یا مدارهای مجتمع نیز نامیده میشوند و معمولاً قطعاتی از جنس سیلیکون هستند که ترانزیستورهایی در آنها حک شده است. تراشه ها،ترانزیستورهای ۱ و صفر که همه سیستمهای دیجیتال آن را اجرا میکنند، ردیابی مینمایند.
در اواخر دهه ۱۹۵۰ قرار دادن چهار ترانزیستور برای کار بر روی یک قطعه کوچک سیلیکون یک دستاورد بزرگ بود. آخرین پردازنده آیفون ۱۴ دارای ۱۶ میلیارد ترانزیستور است.
در حالی که ایالات متحده توسعه تراشه ها را رهبری می کند، اکنون اکثر آنها در خارج از این کشور ساخته می شوند. تایوان و کره جنوبی بازار را برای ساخت پیشرفتهترین تراشهها محصور کردهاند اگرچه ایالات متحده و چین در تلاش برای تغییر آن هستند وجود سازندگان پیشرو جهان در کانون های سیاسی نیز یک نگرانی است.
کریس میلر، استادیار تاریخ بینالملل در کتاب جدید خود با عنوان جنگ تراشهها مبارزه برای حیاتیترین فناوری جهان یعنی داستان نیمهرساناها و نقش حیاتی آنها در امروز را بیان میکند. او در این کتاب ایجاد فناوری، رقابت شدید در صنعت و پیشرفتهای علمی خیرهکننده ای را که تراشهها به همه جنبههای زندگی ما سوق میدهند و اینکه چرا ایالات متحده و چین هر دو آنها را برای امنیت ملی حیاتی میدانند توضیح میدهد.
میلرمیگوید: سیاستگذاران در واشنگتن و پکن بهطور فزایندهای براین باورند که تراشهها برای قدرت نظامی و همچنین پیشبرد اقتصاد غیرنظامی حیاتی وضروری هستند. ما در ۶۰ سال گذشته در این زمینه رشد و قدرت تصاعدی به دست آوردهایم. شما متوجه می شوید این یک پویایی است که یک میلیارد برابر قدرت محاسباتی طی ۶۰ سال افزایش پیدا کرده و این چیزی است که ما به دست آورده ایم. ما اغلب این را مسلم می دانیم که امکان پذیر است، در حالی که در واقع یکی از منحصر به فردترین پدیده های اقتصادی دوران مدرن است.
منبع:شبکه علمی ثریا