
آمریکا مدعی ساخت اینترنت کوانتومی و تبدیل شدن به یک ابرقدرت فنی است. بر همین اساس و به گزارش والاستریت ژورنال، کاخ سفید بودجه هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی آمریکا را در سال 2021 نسبت به سال جاری 30 درصد افزایش داده است.
بهاینترتیب بودجه در نظر گرفته شده از سوی دولت ایالت متحده برای پروژههای مرتبط با هوش مصنوعی 1.5 میلیارد و پروژههای مرتبط با فناوری کوانتومی 699 میلیون دلار است. لازم به ذکر است که ارقام اختصاص داده شده از سوی کاخ سفید به پروژههای یاد شده در سال جاری به ترتیب 1.12 میلیارد و 579 میلیون دلار بود.
حدود 25 میلیون دلار از این بودجه برای برنامه اینترنت کوانتومی هزینه خواهد شد. بودجههای دیگر نیز برای مؤسسات تحقیقات هوش مصنوعی دیگر از قبیل وزارت کشاورزی و سازمان علوم طبیعی این کشور در نظر گرفته شده است. سایر المانهای این پروپوزال هنوز مشخص نیست اما در آن به نیاز به کار بردن هوش مصنوعی درزمینهٔ مراقبت از سلامت و تولیدات پیشرفته تأکید شده است.
هنوز دلیل این اقدام آمریکا مشخص نیست اما مایکل کراتسیوس بهعنوان مدیر ارشد فناوری ایالاتمتحده تأکید کرده است که این کشور نهتنها امروز بلکه در آینده نیز باید درزمینهٔ فناوری برنده و راهبر باشد. همچنین پیشرفتهای چین درزمینهٔ فناوری در چند سال اخیر موجب شده است تا این کشور در برابر مواضع فناوری خود در دنیا احساس خطر کرده و سرمایهگذاری در این زمینه را افزایش بدهد.
گفته میشود که کاخ سفید درنهایت قصد دارد تا بودجه مرتبط با هوش مصنوعی را در سال 2022 به 2 میلیارد دلار برساند و این رقم در سال یاد شده برای فناوری علوم کوانتومی به 860 میلیون دلار افزایش خواهد یافت.
منبع:ایتنابه نقل از engadget
از سوی دیگرنتایج بررسیهای مؤسسه تحقیقاتی آی دی سی نشان میدهد صرف هزینه در حوزه هوش مصنوعی در منطقه خاورمیانه و آفریقا نیزدر سال ۲۰۲۰ رشد چشمگیری خواهد داشت.
این رقم نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۲.۸ درصد رشد نشان میدهد.
آی دی سی همچنین پیش بینی کرده که صرف بودجه برای تولید سیستمهای هوش مصنوعی در این منطقه امسال به ۳۷۴.۲ میلیون دلار میرسد که نسبت به ۳۱۰.۳ میلیون دلار سال ۲۰۱۹ و ۲۶۱.۸ میلیون دلار سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است.
بخش عمده صرف هزینه در حوزه هوش مصنوعی در خاورمیانه و آفریقا مربوط به بخشهایی همچون بانکداری و خرده فروشی است که ۳۳ درصد از کل سرمایه گذاری در این بخش را در برمی گیرد. رتبه بعدی در این زمینه مربوط به سرویسهای هوش مصنوعی دولتها و نیز صنعت ارتباطات و مخابرات است.
آی دی سی میزان صرف هزینه در حوزه هوش مصنوعی در برخی کشورها را بررسی کرده است. بر این اساس در امارات متحده عربی در سال ۲۰۳۰ حدود ۹۶ میلیارد دلار صرف هوش مصنوعی خواهد شد که این رقم برابر با ۱۳.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور خواهد بود. عربستان در سال ۲۰۳۰ حدود ۱۳۵.۲ میلیارد دلار در این زمینه هزینه میکند که برابر با ۱۲.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است. این رقم در مورد مصر در سال ۲۰۳۰ برابر با ۴۲.۷ میلیارد دلار است که برابر با ۷.۷ درصد تولید ناخالص داخلی مصر است.
منبع:خبرگزاری مهر به نقل از زد دی نت