
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات درباره توسعه یونیکورنهای(استارتآپهای با ارزش بالای یک میلیارد دلار) داخلی گفت: در وهله نخست باید موانع رشد این استارتآپها شناسایی شده و رفع شود. البته شناسایی و تقویت حوزه استعدادی و پیشرفت و توسعه این استارتآپها، فراهم کردن عادلانه زیرساختها از اقدامات اساسی در این حوزه است تا یونیکورنها فرصت رشد و شکوفایی پیدا کنند. در حال حاضر این اقدامات در حال انجام است.
آذری جهرمی درباره برنامههای وزارتخانه در حوزه کسب و کارهای نوپا و کارآفرینی جوانان اظهار کرد: زیرساختهای مرتبط با این کسب و کارها در کشور آماده شده است. خدمات و سرویسهای کسب و کارهای نوپا میتوانداقتصاد و اشتغال ما را شکل دهد. به این کسب و کارها باید با دید حمایتی نگاه کرد. زیرساختهای نهادی توسعه کسب و کارهای اینترنتی در کشور وجود ندارند.در بخش نهادی ایجاد شرکت و آغاز کسب و کار در کشور فرآیند بسیار طولانی دارد در حالی که آغاز این فعالیتها باید تسهیل شود که ما آسیبشناسی کرده و به زودی نتایج را اعلام میکنیم.
وی ادامه داد: بخش دیگری از مشکلات کسب و کارهای نوپا نظام سرمایهگذاری است بهطوری که این کسبوکارها از مرحله نخست که آغاز میکنند تا به مرحله رشد برسند نیاز به سرمایهگذاری دارند، اما صندوقهای سرمایهگذاری در کشور ما هنوز کامل نیست.در این موضوع نگاههای متفاوت وجود دارد. یک نوع این است یعنی به محض شکلگیری استارتآپ، حمایت دولت به شکل سرمایهگذاری کلان آغاز شود. نوع دیگر وجود صرف بخش خصوصی برای سرمایهگذاری است و دولت نباید دخالتی کند. با این حال، در کشور ما دولت برنامهای برای حمایت از کسب و کارهای نوپا ارائه کرده تا بتوانند آنها تقویت شوند.
از طرفی سود پایین صندوق سرمایهگذاری در مقایسه با سود بازار مانع از ایجاد انگیزه برای سرمایهگذار میشود تا بخواهد از استارتآپی حمایت کند. کمیتهای برای حمایت از استارتآپها در وزارت ارتباطات تشکیل شده است. جلسات مشترکی با معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت کار تشکیل داده و به این موضوع پرداخت که مشکلات استارتآپها را پیگیری کند. همچنین جلساتی با سازمان بورس انجام گرفته تا از ظرفیت آنها برای حل و فصل بحث سرمایهگذاری و تنظیم مقررات انجام بگیرد.وی اشاره کرد: بحث دیگر این است که ما در حفظ قانون مالکیت معنوی و رعایت حریم خصوصی در حوزههای اینترنتی که نیازمند کسب اعتماد عمومی و حفاظت از ایدههای کارآفرینان کسب و کارهای نوپا است، اشکالاتی داریم. لایحه مربوط به مالکیت معنوی که در حال حاضر کفایت لازم را ندارد، از سوی دولت بررسی و پیشنهاد شده که لایحه عودت داده شود تا دولت اصلاح کرده و مجدداً به مجلس ارائه دهد.
برنامه جهرمی برای ارزهای دیجیتالی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ارتقا و حمایت از ایده شهر هوشمند توضیح داد: متولی واقعی شهرهای هوشمند، شهرداریها و بخش مسکن وزارت راه و شهرسازی هستند. اما به لحاظ زیرساخت، وزارت ارتباطات وظیفه توسعه فناوریهای مورد نیاز برای تحقق شهر الکترونیک را دارد. در این حوزه تامین فیبر نوری، اینترنت ۴G و ۳G و بیگ دیتاها، دسترسی به اینترنت اشیا و رایانش ابری بسیار موثر هستند که وظیفه داریم آنها را توسعه دهیم. دستورالعملهایی در حوزه اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در دستور کار است. وی درباره برنامه وزارت ارتباطات برای استفاده از ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین اشاره کرد: در این مورد اختلاف نظرهایی وجود دارد و برخی معتقدند استفاده از بیت کوین میتواند آسیبزا باشد. به هر حال ورود این پدیده میتواند خیلی از بخشهای اقتصادی کشور را دچار تغییر و تحول کند. با این حال، باید در این زمینه رویکردها را مشخص کرد.این طرح در حال حاضر در دست مطالعه و گمانهزنی است و در بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و وزارت صنعت، معدن و تجارت، بحثهایی درباره آن مطرح شده است. در وزارت ارتباطات نیز به ماهیت موضوع و فرصت و تهدیدهای آن پرداخته شده است. در هر صورت، تا به حال در حوزههای مربوط به تصمیمگیری به بحث گذاشته نشده است. سیاست فعلی وزارتخانه این است که متولیان امر را با برگزاری کارگاههای آموزشی توجیه کنیم تا در نهایت استراتژیهای مناسب اتخاذ شود.
رصد اپراتورها از طریق مردم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برنامه ما نظارت جدی از طریق گزارشهای مردمی در حوزه خدمات اپراتورهاست، گفت: اپلیکیشنهایی در دست طراحی است که برای گزارشگیری از کاربران خدمات اپراتورها در سراسر کشور طراحی میشود. در این اپلیکیشنها ما گزارشهای کاربران را بهصورت لحظهای دریافت میکنیم و با شناسایی اطلاعات جغرافیایی کاربران میتوانیم بدانیم که اپراتورها در چه حوزهها و مناطقی دچار ضعف خدماترسانی هستند. وی در ادامه به ضرورت گسترش دولت الکترونیکدر کشور اشاره و اظهار کرد: توسعه دولت الکترونیک در کشور از مسائلی است که بسیار مورد تاکید رئیسجمهوری قرار دارد اما در این حوزه مشکلات ما زیرساختی نیست بلکه فرآیندی است چرا که در این حوزه اگر شهروندی بخواهد یک شرکت ساده را ثبت کند باید چند مرحله را بگذراند و با چندین اداره نامهنگاری کند. جهرمی با اشاره به ضرورت حمایت از کودکان در برابر آسیبها در فضای مجازی اظهار کرد: باید شرایطی برای کودکان مهیا شود تا بتوانند در فضای مجازی از حوزههای مرتبط با خود بیشتر استفاده کنند. همچنین ابزارهایی که نظارت خانوادهها را بر استفاده کودکان از اینترنت بیشتر میکند ایجاد و تقویت شوند.
منبع:http://donya-e-eqtesad.com